The device “Microsoft AV/C Tape Subunit Device” could not be opened.

This is an interesting one. I’ve been using Vegas since version 3 and I’ve never had this issue. When I capture using the Canon HV20, I get “device not connected.” I tried using the DV capture option, and I get a new message:

“The device “Microsoft AV/C Tape Subunit Device” could not be opened.”

The solution is Options / Preferences / Video / Uncheck “Use external video capture application.”

Now, when I go to the HDV or SDI capture application, Vegas sees my camera again.

Thinking this over, this makes no sense why it solved my problem. I wasn’t originally using the DV external capture option. I was using the HDV option. Somehow, though, going through that process reset something in Vegas and now it’s working.

Happy editing!

Advertisements
Published in: on September 27, 2009 at 4:08 am  Leave a Comment  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://dmcmeans.wordpress.com/2009/09/27/the-device-microsoft-avc-tape-subunit-device-could-not-be-opened/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: